Tretji dan drugega turnirja največje četverice v Parizu se med posamezniki ni iztekel po slovenskih željah. Blaž Rola in Dalila Jakupović (105.) nista osvojila niti niza. Oba sta imela na drugi strani mreže glede na znanje premagljiva tekmeca. Veliko priložnost za napredovanje je zapravila predvsem Ankarančanka, ki je prekinjen dvoboj proti Kurumi Nara (238.) dobro začela, v odločilnem nizu povedla s 3:1, nato pa povsem popustila. Izgubila je pet iger zapored ter jezna zapustila prizorišče. Zamudila je priložnost, da bi se jutri pomerila proti Američanki Sereni Williams. Dalila Jakupović vrhunec peščene sezone zaključuje z zgolj eno posamično zmago na štirih prizoriščih ter trimestno uvrstitvijo na svetovni lestvici, kar je slab obet pred nadaljevanjem sezone na travi, njej sicer ljubi podlagi.

Blaž Rola si bo letošnji Roland Garros zapomnil po treh prepričljivih kvalifikacijskih zmagah, s katerimi je zaslužil 24.000 evrov, skupaj z današnjim porazom pa več kot 70.000 evrov. Mikael Ymer (148.) je Ptujčanu v prvem nizu celo »zavezal kravato«, v nadaljevanju pa po dobrih dveh urah prepričljivo dobil dvoboj. Šved se bo v drugem krogu pomeril z Aleksandrom Zverevom, ki je bil danes na osrednjem igrišču Philippe Chatrier deležen številnih žvižgov. Nemec je proti neugodnemu Avstralcu Johnu Millmanu napravil kar 14 dvojnih in 73 neizsiljenih napak ter za slabo igro večkrat krivil lopar. Pariška publika je vselej ostra do nešportnega obnašanja. Zverev je po več kot štirih urah s 6:3 v odločilnem nizu le dobil dvoboj.

V prvem krogu so bili v moški konkurenci izjemno uspešni Srbi. Kar štirje so se uvrstili v drugi krog – Novak Đoković, Dušan Lajović, Laszlo Đere in Filip Krajinović. Odlični so tudi Hrvati s tremi igralci v drugem krogu: Marinom Čilićem, Borno Čorićem in 40-letnim Ivom Karlovićem, ki je danes ugnal Španca Feliciana Lopeza. Slovenski moški tenis je danes ostal še brez predstavnika v igri dvojic, saj je bil Aljaž Bedene s Poljakom Hubertom Hurkaczem s 3:6, 2:6 brez moči proti Novozelandcu Marcusu Daniellu in Nizozemcu Wesleyju Koolhofu.

Današnji slovenski vrhunec bo dvoboj Polone Hercog (71.) proti Jennifer Brady (80.). Slovenka ima številne razloge, da ob 11. uri na igrišče številka 12 vstopi optimistična. V tej sezoni je namreč že osvojila turnir na pesku, in sicer na začetku sezone v Luganu. Z 28 leti ima precej več izkušenj od 24-letne Američanke, poleg tega je Štajerka v prvem krogu premagala 32. nosilko Belorusinjo Aliaksando Sasnovič. Omenjenih dejstev niso prezrle niti stavnice, na katerih je Polona Hercog favoritinja. Medtem ko sta si Slovenka in Američanka že zagotovili po 87.000 evrov zaslužka, bo zmagovalka dvoboja prejela najmanj 143 evrskih tisočakov.

Jutri se začenja tudi turnir ženskih dvojic, na katerem bo igralo kar pet slovenskih igralk. Največja pričakovanja ima 38-letna Katarina Srebotnik, ki je na Rolandu Garrosu med posameznicami debitirala pred dvajsetimi leti. Velenjčanka bo tekmovala z Američanko Raquel Attawo, s katero skupaj štejeta 74 let. Triintridesetletna Andrea Klepač bo združila moči z leto starejšo češko mojstrico dvojic Lucie Hradecko. Partnerica Polone Hercog bo 30-letna Rusinja Evgenija Rodina, na 70. mestu »soseda« na svetovni lestvici.

Možnost igranja med ženskimi dvojicami je izkoristila tudi 21-letna Tamara Zidanšek, ki bo nastopila z 28-letno Čilenko Alexo Guarachi. Osemindvajsetletna Dalila Jakupović se je za pariško sodelovanje dogovorila s 24-letno Romunko Irino Mario Baro. Vsaka dvojica bo za nastop v Parizu skupaj prejela po 11.500 evrov, v primeru napredovanja v drugi krog pa se bo ta znesek podvojil.