Dobesedno pravo nočno moro je v noči na prejšnjo sredo prestal Ljubljančan, ki so ga štirje Kočevci ugrabili, ga pretepali in ga prisilili, da je za njih dvigoval denar.

Začelo se je ob treh zjutraj pred nekim lokalom v Ljubljani, ko so oškodovanca strpali v avto in odpeljali. Od žrtve so zahtevali denar, ki ga ni imel pri sebi, zato so ga odpeljali do različnih bankomatov na območju Kočevja in Ljubljane, kjer je moral opraviti več dvigov gotovine in storilcem izročiti denar. Pozneje so ga odpeljali še v gozd, kjer so ga pretepali in mu grozili, da ga bodo ubili, če ne bodo dobili še preostanka denarja z njegovega računa. Zjutraj so ga zato odvlekli do banke v Novem mestu, kjer je v njihovi navzočnosti dvignil ves denar z računa in jim ga izročil.

Šele nato so ga izpustili, v dopoldanskem času so vsega prestrašenega in v šoku vendarle našli tudi kriminalisti, ki so začeli intenzivno preiskavo, ki je očitno obrodila sadove. »Kriminalisti so ugotovili, da so kaznivih dejanj ropa in ugrabitve osumljeni štirje storilci z območja Kočevja, stari od 17 do 26 let. Pridobili so odredbe sodišča in na naslovih bivanja osumljencev opravili hišne preiskave ter jim zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek. Osumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper tri odredil pripor. Dva od njih so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj,« so danes sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.