»Ubil vas bom,« je med vihtenjem dveh nožev vpil moški srednjih let, ki je skočil med skupino učenk zasebne katoliške šole, ki so v predmestju Tokia čakale na avtobus. Do smrti je zabodel enajstletno deklico in 39-letnega moškega, ki bi lahko bil njen oče, poročajo japonski mediji. Ranil je še šestnajst šolark, starih med šest in 12 let, ter odraslo žensko. Nekaj več kot 50 let star napadalec si je po napadu sodil sam, policija je potrdila, da se je zabodel v vrat.

Priče so spregovorile o dogodku, primerljivim s prizori iz grozljivke. »Slišala sem predirljiv krik, zato sem se obrnila. Videla sem, kako se je deklica zgrudila na tla. Bela srajca je bila prepojena s krvjo. Šele takrat sem opazila nož,« je povedala priča. Drugi so opisovali splošno paniko, beg za življenje ter torbe in knjige razmetane po tleh. Policija vzroka oziroma motiva napada še ne pozna.

Čeprav Japonska velja za eno najvarnejših držav na svetu, se je v zadnjih letih povečalo število napadov z noži. Za enega najhujših velja napad mladeniča, ki je pred tremi leti v domu za osebe s posebnimi potrebami ubil 19 oseb.