Domžalski vezist Amedej Vetrih je z drugim golom odločil derbi zadnjega dejanja sezone v prvi slovenski ligi proti Mariboru in prejel največ glasov za igralca kroga po izboru Dnevnika. Domžalčani odhajajo na krajši dopust po devetih zaporednih tekmah brez poraza kot najuspešnejše moštvo spomladanskega dela prvenstva.

Vetrih je pred letom dni razburkal slovensko športno javnost, ko je padel na dopinškem testu. Slovenska protidopinška organizacija mu je zaradi uporabe prepovedanega higenamina, ki ga je Vetrih zaužil ob prehranskih dopolnilih, izrekla polletno prepoved nastopanja. Občasni slovenski reprezentant je nemudoma priznal uporabo prepovedane snovi, a obenem dodal, da se pred nakupom izdelka v prosti prodaji ni dovolj pozanimal o vseh podrobnostih. Prehransko dopolnilo je uporabljal zaradi boljše regeneracije in premagovanja težav s krči. Po izteku kazni se je Vetrih ob koncu jesenskega dela prvenstva vrnil v tekmovalni pogon in znova postal standardni član začetne enajsterice Domžal. Pred dvema mesecema ga je posebej razveselil podpis nove pogodbe, ki se mu bo ob Kamniški Bistrici iztekla poleti 2022.

Kot smo že poročali, je igralec sezone na podlagi glasovanja v Dnevniku, kjer so žirijo poleg športne redakcije sestavljali še Bojan Prašnikar, Tonči Žlogar in Miran Pavlin, postal Rok Kronaveter. Drugo mesto je osvojil Andrej Vombergar, ki je za Olimpijo igral le jeseni. Udarno šesterico končujejo štirje igralci Maribora (Luka Zahović, Dino Hotić, Jan Mlakar, Amir Dervišević). Najboljši nogometaš Domžal je po številu osvojenih točk postal Senijad Ibričić, prvi adut Mure je Rok Sirk, najboljši Celjan pa Rudi Požeg Vancaš. Od igralcev Aluminija je bil najuspešnejši Luka Janžekovič, pri Rudarju je največ točk zbral Milan Tučić. Najboljši igralec Triglava je David Tijanić, Andrija Filipović je najbolj prepričal v Gorici, v Krškem pa Marko Zalokar. V seštevku vseh krogov je glasove prejelo 74 igralcev.