Policisti so imeli v četrtek zjutraj polne roke dela z 21-letnikom iz okolice Šentjurja, ki je s srebrnim passatom z »izposojenimi« registrskimi tablicami divje vozil po domačem območju. Z nevarno vožnjo in drugimi prekrški je mladenič ogrožal tako sebe kot druge, zato ga je policija skušala izločiti iz prometa. A se na njihove znake ni oziral. Lovili so ga po Grobelnem, Gorici pri Slivnici, Loki in številnih drugih krajih na Kozjanskem ter ga ustavili šele 40 minut pozneje v Lopaci, kjer so mu odvzeli prostost. Enaindvajsetletnik je takrat policiste napadel.

Policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter suma več tatvin, med drugim štirikolesnika, motornega kolesa in več kosov različnega orodja. Policija prosi morebitne priče njegove objestne vožnje, ki bi jih z njo lahko ogrožal, naj se javijo policiji v Šmarju pri Jelšah na telefonski številki 03 818 66 00 ali 113.

Kljub mladosti je voznik stari znanec policije, leta 2014 (ko je bil star komaj 16 let) in januarja letos se je že branil zaradi nevarne vožnje. Po povzročitvi nesreče je januarja s kraja nesreče pobegnil, tudi takrat je pred policisti bežal, nevarno vozil pa tudi po pločniku. Večkrat so ga obravnavali zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in/ali z ukradenimi registrskimi tablicami, avto so mu večkrat tudi zasegli. Že kot mladoletnika ga je policija obravnavala zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listin …