Prizor s kraja prometne nesreče na gorenjski avtocesti je bil grozljiv. Prevrnjen tovornjak, obrnjen na bok, okoli njega pa kupi raztreščenega peska. Prometna nesreča se je kmalu po deseti uri zgodila na viaduktu Rupovščica med izvozoma Kranj vzhod in Kranj zahod v smeri proti Jesenicam. Vendar pa se je pesek razsul po obeh straneh cestišča, zato so pristojne službe gorenjsko avtocesto med obema izvozoma zaprle v celoti ter obvoz uredile skozi Kranj. Tam je vse do poznega popoldneva promet potekal v počasni koloni.

»Zaradi suma, da je vzrok prometne nesreče predrtje pnevmatike, so jo policisti zasegli in bo predmet nadaljnjega preverjanja,« je zapisal Bojan Kos, predstavnik Policijske uprave (PU) Kranj za odnose z javnostmi. Poškodovanega voznika so odpeljali v zdravstveno ustanovo, v organizmu pa po Kosovih navedbah ni imel alkohola. V prometni nesreči je bilo, kot so poudarili gorenjski policisti, udeleženo samo to vozilo.

Po avtocesti so se kmalu po nesreči lahko peljala samo tista vozila, ki so med zaporo ostala ujeta na tem odseku gorenjske avtoceste. Popoldne, ko so cesto očistili peska, so promet v obe smeri za določena vozila (predvsem tovorna vozila in avtobuse) uredili po odstavnem pasu. Za nameček pa se je še ena prometna nesreča zgodila na cesti med krožiščem Primskovo in Britofom na območju Kranja, kjer so promet uredili izmenično enosmerno.

»Voznike pozivamo k strpnosti in grajamo nekatere posameznike, ki so pri vožnji mimo kraja nesreče snemali intervencijo. To so radovedneži, ki zelo hitro lahko postanejo nevarni. Pohvalimo pa lahko ustvarjen reševalni pas,« je ob današnjem prometnem kaosu na Gorenjskem še poudaril Kos. pe