Po četrtkovem žuru dobrodošlice bosta v Umagu danes in v soboto potekala osrednja festivalska dneva. Na približno desetih odrih bo nastopila vrsta svetovno znanih izvajalcev, med katerim bo tudi ena največjih hip-hop skupin vseh časov, Wu-Tang Clan, po katerih so oblasti v New Yorku poimenovale tudi Wu-Tang Disctrict.

Organizatorji Sea Star festivala, ki med drugim pripravljajo tudi najbolj znani regionalni festival, Exit v Novem Sadu, so zapisali, da so hip-hop prvake uspeli prepričati za nastop na osrednjem festivalskem odru potem, ko so jim zagotovili zasebno luksuzno letalo, ki bo skupino pripeljalo na Hrvaško iz ene od skandinavskih držav. Trenutno se namreč mudi na turneji Gods of Rap, ki poteka v zahodni in severni Evropi.

Wu-Tang Clan so v karieri prodali več kot 40 milijonov izvodov svojih albumov, v Umagu pa bodo obeležili tudi 25. obletnico izida priljubljenega albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers).

Na festivalu tudi Nina Kraviz in druga znana imena

Ob priznanih hip-hoperjih bodo na festivalu nastopili tudi mojstra ritma Sven Väth in Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, prejemnik nagrade za najboljšega techno DJ-ja na ibiških DJ Awards Ilario Alicante in avtor najbolj prodajanega techno songa na Beatportu Enrico Sangiuliano, napovedujejo organizatorji.

Med nastopajočimi so še beograjski in zagrebški rockerji Bajaga i Instruktori ter Hladno pivo, kot tudi številni aktualni regionalni izvajalci Vojko V, Fox, Krankšvester, High5, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, Marko Nastić, DJ Jock in mnogi drugi.

V nedeljo je predvidena tudi festivalska zaključna zabava, ki jo organizatorji glede na izvajalce ter zvočno in vizualno podobno dogodka napovedujejo kot najmočnejšo doslej. V minulih dveh letih je festival obiskalo približno 80.000 ljudi, letos pa organizatorji napovedujejo rekordno število obiskovalcev, ki jih pričakujejo iz najmanj tridesetih držav.