Skupščine se bo udeležilo dvanajst klubov, ki bodo z večino sprejemali odločitve. Ena od pomembnejših zadeva Petrol Olimpijo, ki želi, kljub temu, da je z osvojitvijo zadnjega mesta izpadla iz elitne regionalne druščine, tudi v prihodnji sezoni sodelovati v elitni divizije regijske lige.

Edina pot za Ljubljančane je širitev lige iz 12 na 14 klubov, kolikor jih je nekoč že sodelovalo. Možnosti za to sta neuradno dve, ali priključitev Olympiacosa, ki bi tako postal trinajsti klub, Petrol Olimpija pa parni, štirinajsti, ali širitev lige zavoljo dejstva, da mesto dobi tudi Severna Makedonija oziroma MZT Skopje, ki se ni uvrstil v ligo niti preko finala lige Aba 2, niti skozi kvalifikacije proti Zadru.

Po različnih informacijah klubi – Slovenijo bo poleg Petrola Olimpije zastopala še Krka – niso naklonjeni sodelovanju Olympiacosa v ligi Aba. Ta bi s svojim imenom zagotovo populariziral ligo in privabil gledalce v dvorane, dejstvo pa je, da ima Olympiacos status stalnega evroligaša in bi s tem izpolnil kvoto lige Aba za evroligo. Se pravi, da se ostali klubi ne bi več potegovali za eno vstopnico v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje.

Na skupščini v Banjaluki, ki se bo začela ob 12. uri, bo govora tudi o zaključku oziroma letošnjem finalu, ki je bil zaradi nešportnih, huliganskih izpadov tako navijačev oziroma gledalcev v Beogradu kot Podgorici na meji regularnosti.