Pred enajstimi leti je Real madridskemu mestnemu svetu prodal svoj trening kamp in v tem poslu v zameno dobil tudi parcelo, poimenovano Las Tablas v vrednosti 595.000 evrov. Ker klub potem na tem zemljišču ni mogel graditi, so ga leta 2011 vrnili mestu, ob tem pa po pogodbi z metnim svetom v zameno dobili 22,7 milijona evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prav ta izjemno visoka sprememba vrednosti zemljišča je bila sporna za evropsko komisijo, ki je posel ocenila kot nedovoljeno pomoč, mesto je namreč dobilo tudi evropski denar, ter od Reala zahtevala, da vrne pridobljena sredstva.

Real se je na odločitev komisije EU pritožil in sodišče je v sredo razveljavilo odločitev komisije EU, je sporočil Real na svoji spletni strani. Dodal je, da se mora po tej odločitvi Realu vrniti 18,4 milijona evrov ter še dva milijona obresti zaradi zamude pri izplačilu, kar je bilo po navedbah Reala neustrezno označeno kot državna pomoč klubu.

V uradnem sporočilu je Real še dodal, da mora komisija EU plačati vse stroške postopka, tudi tistih, ki jih je imel madridski klub.