Na 20-dolarskem bankovcu je trenutno sedmi predsednik ZDA Andrew Jackson, kontroverzna zgodovinska osebnost, ki velja za junaka vojne med ZDA in Veliko Britanijo 1812, obenem pa tudi za genocidnega voditelja ZDA, ki je odgovoren za smrt več tisoč domorodnih Indijancev.

Finančni minister v vladi predsednika Baracka Obame Jacob Lew je po javnem postopku odločil, da bodo leta 2020 izdali nove 20-dolarske bankovce s podobo Tubmanove, ki je pomagala temnopoltim sužnjem pri begu z juga na sever ZDA. Republikanci so godrnjali, Trump pa je izjavil, da gre za katastrofalno odločitev v imenu politične korektnosti.

Mnuchin se ni izjasnil, ali podpira spremembo obraza na bankovcu, je pa pojasnil, da predvidene zamenjave prihodnje leto ob 100. obletnici 19. amandmaja k ameriški ustavi, s katerim so ženske dobile volilno pravico, ne bo, ker bodo najprej izdali nove 10-dolarske in 50-dolarske bankovce.

Pri tem naj bi prišlo do nedoločenih varnostnih vprašanj, ki jih nameravajo najprej rešiti, z 20-dolarskim bankovcem pa se bodo ukvarjali kasneje. Pred letom 2028 jih po Mnuchinovih besedah ne bo v obtoku, kar pomeni, da se Trump ne bo zameril svoji volilni bazi, ki jo tvori tudi veliko rasistov.