Alonso je bil prepočasen že prvi dan, ko se je na že 103. izvedbo dirke uvrstilo 30 dirkačev. »Manjkala nam je hitrost. Upam, da bomo v nedeljo dobili še eno priložnost. Če nam ne bo uspelo, si tega nismo zaslužili,« je za NBC že po prvem delu kvalifikacij povedal 37-letni Španec, ki ga je danes v zadnjem krogu prehitel in izločil Američan Kyle Kaiser.

Pred sezono so bile napovedi v taboru Alonsa velike. Voznik McLarna si je želel ponoviti uspeh Britanca Grahama Hilla, ki ima v posesti trojno krono: zmago na dirki formule 1 v Monte Carlu, 24 ur Le Mansa in 500 milj Indianapolisa.

»Taka dirka je velik izziv. Lahko ti prinese velik uspeh ali pa veliko razočaranje. Danes sem razočaran, a obenem vesel, saj sem raje tukaj, kot pa da bi kot številni gledalci prireditev gledal po televiziji. Poskusil sem,« je še povedal Španec.

Pole position oziroma najboljše izhodišče na dirki si je privozil Francoz Simon Pagenaud, zmagovalec serije IndyCar leta 2016. Za njim bosta dirko začela Ed Carpenter in Spencer Pigot. Indy 500 je sicer najpopularnejša dirka serije IndyCar, ameriške protiuteži formuli 1.