Prvi strelec Golden Statea je bil vnovič Stephen Curry s 36 koši, kar 21 jih je dosegel v drugem polčasu. Najboljši na igrišču pa je bil bržkone Draymond Green, ki je 20 točkam dodal 13 skokov in 12 podaj za tretji trojni dvojček v letošnji končnici in sedmega v karieri, statistiki pa je dodal še štiri ukradene žoge.

»Igral je kot rušilni stroj, ki uniči vse, kar se mu postavi na pot. Hitrost, ki jo je kazal, je bila prav neverjetna in sploh se ni utrudi,« je Greena pohvalil trener Golden Statea Steve Kerr, ki še vedno ne more računati na poškodovanega Kevina Duranta.

Portland je v prvem polčasu sicer vodil že za 18 točk in ob polčasu še vedno s 66:53. V drugem delu je Portland nekaj minut nepričakovano popustil, kar so gostje izkoristili za delni izid 18:3 in vodstvo z 78:77, ki so ga do konca le še povečali.

Zdaj so TrailBlazers pred zgodovinskim izzivom. Doslej še nobeni ekipi v zgodovini ni uspelo izničiti zaostanka 0:3 v zmagah v končnici, za nameček pa igrajo z branilci naslova, ki si želijo še peti zaporedni veliki finale. »Pokazali bomo najboljše, kar zmoremo in bo, kar bo,« pred četrto tekmo pravi trener Portlanda Terry Stotts.

CJ McCollum je za Portland dosegel 23 točk, Damian Lillard jih je dodal 19.