Že v prvi četrtini so vodili z 18 točkami razlike, zanesljivo prednost pa držali do konca tekme.

Največ zaslug za to ima prvi zvezdnik ekipe Giannis Antetokounmpo, ki je bil s 30 točkami najučinkovitejši igralec svoje ekipe, poleg tega pa je v statistiko vpisal še 17 skokov.

»Srečen sem, da imamo Giannisa. On je neverjeten, ima nekaj več od drugih, on je tisti, ki dela razliko,« je bil po tekmi poln hvale na račun grškega zvezdnika trener Milwaukeeja Mike Budenholzer.

Antetokounmpo je v prvih 51 sekundah napovedal, kako se bo tekma približno odvijala. Že v prvem napadu je zabil, na nasprotni strani podelil blokado, nato pa dosegel še en koš. »Kot vedno je bil tudi danes odličen tako v obrambi kot v napadu. Ni treba poudarjati, da je najbolj zaslužen, da je za nami mirna tekma,« je dejal trener domače ekipe, ki je že na začetku povedla z 9:0, poleg Antetokounmpa se je na začetku izkazal še Nikola Mirotić, ki je dosegel pet od devetih točk gostiteljev, na koncu je Črnogorec v statistiko vpisal 15 točk.

»Mentalno smo se na tekmo odlično pripravili. Začetek nam je dal energijo, danes nismo imeli nobenih težav,« je bil zadovoljen Antetokounmpo. Gosti so po devetih še znižali izid na pet točk zaostanka, toda tekmec je hitro naredil še eno serijo točk, nato pa brez kakršnih koli težav tekmo pripeljal do konca.

»Danes smo igrali slabo. Bili smo prepočasni, nismo imeli nobenih možnosti. Že na začetku smo jim dopustili, da se razigrajo, da se napolnijo s samozavestjo,« je po tekmi priznal Nick Nurse, trener Toronta, pri katerem je 31 točk dosegel Kawhi Leonard.

Tretja tekma bo v nedeljo v Torontu.