Sindikat opozarja, da v postopkih individualnega zastopanja Škerbinca, ki je bil po njihovih besedah ob razrešitvi javno neutemeljeno diskreditiran, ni kršil nobenega predpisa ali pogodbe za svoje delovanje, kot mu ministrstvo za obrambo očita v odpovedi pogodbe za delovanje. Glede na to bodo sprožili kolektivni spor. Manj ugodne nove pogodbe ne bo sprejel, ker bi bil s tem v primerjavi z enako reprezentativnimi sindikati v dejavnosti obrambe v manj ugodnem položaju, so zapisali na svoji spletni strani.

Škerbinc se je sindikatu v posebnem dopisu zahvalil, ker so se mu postavili v bran. Meni namreč, da je njegov primer moral priti v javnost in do politike. »Podpora sindikata je bila zame pomembna tudi iz osebnih razlogov, saj je v takšnih trenutkih vsaka podpora dobrodošla,« je zapisal.

Ker pa »ve, da je sedaj pred sindikatom boj za svojo pravico in da se ne bodo izbirala sredstva z nasprotne strani,« bi želel, da prekinejo z aktivnostmi javne podpore. »Dovolj visoko plačo imam, da si bom lahko privoščil odvetnika, ko bom nadaljeval iskanje pravice na sodišču,« je zapisal v pismu predsedniku sindikata Gvidu Novaku, ki ga sindikat objavlja na svoji spletni strani.

Škerbinc izgubil zaupanje Ermenčeve

Minister za obrambo Karl Erjavec je Škerbinca razrešil 5. aprila na predlog načelnice Generalštaba Slovenske vojske generalmajorke Alenke Ermenc, saj je Škerbinc izgubil njeno zaupanje. Škerbinc je zatem vložil ugovor na razrešitev s položaja.

Svet sindikata je danes sklenil še, da bodo protestni shod pred vlado, ki so ga sprva načrtovali za april, prestavili najmanj do 30. junija oz. do sprejema nove uredbe vlade, ki naj bi ustrezno vzpostavila vojaško hierarhijo s plačami in odpravila anomalije, so še zapisali.