Kyrgios je v tretjem nizu serviral pri 1:1, takrat pa mu je sodnik odvzel točko zaradi kletvic. Kyrgios je zatem brcnil plastenko vode, vrgel stol na igrišče, vzel opremo in zapustil prizorišče. Tako je zmaga pripadla Ruudu, izid je bil 6:3, 6:7 (5) in 2:1.

»Je*eni idiot si, brat. Zakaj hodiš po igrišču, medtem ko serviram? Nočem igrati, zakaj bi igral? Dajem vse, a se moram nato še ukvarjati z je*enimi idioti, kot je on. Dovolj imam, je*eno dovolj imam. Je*e se mi.« Kyrgios je vsled obnašanja že prejel 20.000 evrov kazni, odvzeta pa mu je bila denarna nagrada za nastope v Rimu. Za nameček je na svetovni elektronski lestvici izgubil 45 ATP točk.

Neotesani Avstralec je na instagramu kasneje zapisal: »Današnji dan je bil milo rečeno zelo razburljiv. Premagala so me čustva, žal mi je, da se je končalo na takšen način. Oprosti, Rim, se vidiva, mogoče.«

Kyrgios pred tem kritiziral Đokovića in Nadala

Incident v Italiji pa nikakor ni ne prvi in verjetno ne zadnji izpad Kyrgiosa. Nazadnje se je marca na turnirju v Miamiju zapletel v besedni dvoboj z navijačem, na začetku tedna pa je kritiziral Novaka Đokovića in Rafaela Nadala. Španec je pred časom dejal, da Avstralec enostavno ne spoštuje gledalcev in tenisa.

»Misli, da lahko počne, kar želi. Med tekmo je bil čedalje bolj jezen, o tem smo veliko govorili tudi z ostalimi igralci. Menim, da je potrebna ostra kazen, suspendiran bi moral biti za vsaj šest mesecev,« je bil neposreden njegov včerajšnji nasprotnik Norvežan Ruud. V bran pa mu je zanimivo stopil Federer, ki pravi, da je kazen že tako ali tako dovolj visoka. Kyrgios je sicer pred tem spregovoril o psiholoških težavah, za kar je že poiskal strokovno pomoč.

Dvojni spored za Nadala, Federerja in Đokovića

Na turnirju so se sicer v 3. krog že prebili glavni favoriti na čelu s prvim igralcem sveta, Srbom Đokovićem, spodletelo je le petemu nosilcu, Avstrijcu Dominicu Thiemu, in devetopostavljenemu Hrvatu Marinu Čiliću, ki sta izgubila dvoboja proti Špancu Fernandu Verdascu oziroma Nemcu Jan-Lennardu Struffu. Kralj peska je včeraj najprej povozil Jérémyja Chardyja, nato pa še Nikoloza Basilashvilia. V dveh dvobojih je oddal vsega dve igri, skupaj pa je za obe tekmi potreboval vsega dve uri in devet minut.

Na ženskem turnirju v Rimu je prav tako v 3. krog napredovala prva igralka, Japonka Naomi Osaka, prav tako tudi drugopostavljena Čehinja Petra Kvitova, poslovili pa sta se tretja nosilka, Romunka Simona Halep, in sedmopostavljena Američanka Sloane Stephens.