Rinnai je ime za vrhunsko tehnologijo pretočnih plinskih grelnikov za toplo sanitarno vodo. Rešitev se je izkazala za izjemno učinkovito v številnih primerih in dejavnostih, kjer je ob veliki porabi tople sanitarne vode treba zagotoviti tudi optimalne izkoristke in prihranke energije.

Ustrezno topla voda takoj

Z vidika udobja je v kampih nujno, da je vsak trenutek na voljo zadostna količina vode, predvsem pa je pomembno, da ima voda ustrezno temperaturo. S tehnologijo Rinnai lahko številni kampi zadostijo še tako visokim standardom gostov.

Do 25-odstotno manjša poraba energije

Tehnologija Rinnai omogoča natančno določanje temperature vode z maksimalnim odstopanjem za eno stopinjo Celzija, voda pa se segreva neposredno ob porabi. Gre za izjemno učinkovit sistem, ki porabi do 25 odstotkov manj energije kot klasični sistemi za shranjevanje tople vode.

Nadgradnja obstoječih sistemov

Plinski pretočni grelniki Rinnai so primerni tako za nadgradnjo obstoječih kot novih grelnih sistemov in so odličen partner drugim virom ogrevanja, kot so toplotne črpalke, solarni sistemi ali biomasni kotli. Veliki porabniki lahko kaskadno postavijo tudi več grelnikov.

Kako se pretočni grelniki obnesejo v praksi?

Ekološko usmerjeni Camping Bled leži ob vznožju Julijskih Alp neposredno ob Blejskem jezeru. Uvrščen je v najvišjo kategorijo kampov, saj njegova oprema gostom zagotavlja udobje in visoko kakovost bivanja. Na voljo so prostori za kampiranje z električnim priključkom, sanitarni objekti pa so prijetno ogrevani. Toplo sanitarno vodo zagotavljajo trije pretočni grelniki Rinnai, zato je storitev ne glede na gnečo v kampu vedno na najvišji ravni, saj tople vode za 30 tušev nikoli ne zmanjka. Ob tem so v kampu Zaka dosegli do 40 odstotkov prihranka stroškov za pripravo tople vode ter do 50-odstotni prihranek energije, investicija pa je bila 30 odstotkov nižja v primerjavi s klasičnimi tehnološkimi rešitvami. (vir: www.butanplin.si)