Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je danes potrdil, da so vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora. Kot je dodal, je tožilstvo zahtevalo tudi podaljšanje pripora za nasilnega očeta zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in težkih okoliščin dogodka, ki vznemirjajo širšo javnost.

Pričakuje, da bo sodišče v Zadru v najkrajšem možnem času sklicalo sejo, na kateri bodo odločali o upravičenosti obtožnice. Lahko jo potrdijo, zavrnejo ali pa vrnejo tožilstvu, naj jo dopolni, je še povedal Berović. Če bo prišli do sojenja, bo potekalo za zaprtimi vrati.

Berović je v četrtek napovedal obtožnico, ko je tudi izpostavil, da so zaslišali več prič, med drugim soprogo osumljenca, ter da je bilo med preiskavo ključno psihiatrično opazovanje. Konzilij zdravnikov je ugotovil, da prištevnost 54-letnika v času kaznivega dejanja ni bila zmanjšana, je povedal.

Branil se je z molkom

Nasilni oče naj bi se ves čas branil z molkom. Pripor mu poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, ker naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav, dodaja N1.

V primeru obtožnice bodo 54-letniku lahko podaljšali pripor. Za poskus štirikratnega umora 54-letniku grozi tudi do 50 let zapora, je danes pojasnil tiskovni predstavnik županijskega sodišča v Zadru Hrvoje Visković.

V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje. Oče jih je vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi.