Toure, ki je bil brez kluba vse od decembra, ko se je končala njegova trimesečna avantura pri grškem Olympiakosu, namerava po poročanju francoske tiskovne agencije AFP, ki povzema njegovo izjavo, "igrati še vsaj nekaj let".

Vodilna ekipa kitajske druge lige iz vzhodno kitajskega pristaniškega velemesta Qingdao igra v barvah katalonskega velikana Barcelone, za katerega je tri sezone, od 2007 do 2010, igral tudi Toure.

Čeprav so se zlasti na Otoku razširile informacije, da je Toure na Kitajsko prišel podpisati pogodbo, pa so iz kluba sporočili, da je Toure na preizkusu. "Strokovni štab se bo odločil, potem ko bodo preverili njegovo telesno pripravljenost ter njegove sposobnosti, ali sploh sodi v koncept našega moštva."

Toure je imel bogato klubsko kariero, med drugim je igral za Barcelono, Manchester City, Beveren, Monaco, Olympiakos in Metalurg Donjeck.

Največji pečat je pustil v Manchester Cityju, od 2010 do 2018, s katerim je osvojil tri nalove prvaka, dva ligaška pokala in pokal FA. V Barceloni je osvojil sedem lovorik, med drugim ligo prvakov in dva državna naslova.

Za reprezentanco je zbral 101 nastop in dosegel 19 golov, z njo je osvojil afriško prvenstvo 2015, štirikrat pa je bil izbran za najboljšega afriškega nogometaša.

Pri Toureju zagotovo velja rek, da se zarečenega kruha največ poje. Leta 2016, ko je bil še pri Cityju, so se zanj zanimali pri kitajskem prvoligašu Jiangsu Suning. A je njegov agent Dimitrij Seluk takrat za britanski The Sun dejal, da je njegov klient zavrnil ponudbo, ker "ne želi igrati na Kitajskem".

"Ne želiva iti tja. Nikoli ne bo šel na Kitajsko. Yaya ne gleda na denar, ampak ima v mislih samo nogomet," je dejal razvpiti Seluk, ki je brez vednosti Toureja maja v medije plasiral novico, da namerava Toure končati kariero.

"O moji prihodnosti je bilo kar nekaj zmede. Hočem biti kar se da jasen, rad imam nogomet in še vedno sem pripravljen igrati nekaj let. Seveda imam v mislih pridobitev trenerske licence, ampak trenersko delo še ni v mojih načrtih," je prek Twitterja sporočil Toure.

Na seznamu igralcev kluba iz Qingdaa so že trije tujci Portugalec, 32-letni Ricardo Vaz Te, nekdanji član angleških Bolton Wanderers in West Ham United, 33-letni Brazilec Cleo in 36-letni Španec Joan Verdu.