V soboto dopoldne bo na vzhodu še delno jasno, popoldne se bo tudi tam pooblačilo. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 15 do 21 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogostejše bodo v zahodni Sloveniji. V ponedeljek bo na vzhodu delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad Balkanom je prehodno nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa se poglablja ciklonsko območje. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka v višinah postopno toplejši in sprva tudi nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nad kopnim nastale posamezne plohe. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki jih bo več v krajih zahodno od nas. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Biovreme: Danes bodo sprva imeli z vremenom povezane težave le najbolj občutljivi, v drugi polovici dneva se bo obremenitev okrepila in vremensko pogojene težave bodo pogostejše. Spanje v noči na soboto bo moteno.