Domžalski vezist Adam Gnezda Čerin je v glasovanju za najboljšega igralca 33. kroga prve slovenske nogometne lige najbolj prepričal Dnevnikovo žirijo. Zmagovalec kroga je postal po visoki zmagi Domžal nad Olimpijo v Stožicah, kjer je bil med najbolj razigranimi gostujočimi nogometaši.

Adam Gnezda Čerin v prvi ligi spada med najobetavnejše igralce novega vala. Njegovo kakovost je prepoznal tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek in ga povabil na obe akciji izbrane vrste v tem koledarskem letu. Gnezda Čerin velja za največji dragulj domžalske nogometne šole, zato je veliko vprašanje, ali bo poleti pred praznovanjem dvajsetega rojstnega dne sploh še igral ob Kamniški Bistrici, saj snubcev ne manjka. Za Domžale je v letošnji prvenstveni sezoni manjkal le na eni tekmi, skupaj pa je odigral 2744 minut, kar ga na lestvici nogometašev z največ minutami uvršča na visoko peto mesto. Od njegovih klubskih soigralcev je dve minuti več zbral le steber obrambe Gaber Dobrovoljc. Gnezda Čerin ima z domžalskim kolektivom podpisano pogodbo do 31. maja 2022, zato se bo ob njegovem prestopu napolnila tudi klubska blagajna. Specializirani nogometni portal Transfermarkt vrednost domžalskega vezista trenutno ocenjuje na 750.000 evrov, a bi tretjeuvrščeno moštvo slovenske lige ob spretnih pogajanjih zanj lahko iztržilo tudi sedemmestno številko.

Gnezda Čerin je s predstavo v Stožicah zasenčil drugouvrščenega Martina Milca, ki je bil najboljši posameznik na tekmi med Celjem in Mariborom, ko so vijoličasti slavili petnajsti naslov prvaka. Točke so osvojili še David Hrubik iz Rudarja, Nino Kouter iz Mure in David Tijanić iz Triglava. Na vrhu skupne razvrstitve tri kroge pred koncem prvenstva ni bilo sprememb, kar pomeni, da se je Rok Kronaveter (Olimpija) še približal nazivu igralec sezone.