Dva kroga pred koncem tekmovanja v drugi slovenski nogometni ligi Bravo nima le treh točk pred Sežano, ampak je tudi v precej boljši formi. Varovanci Dejana Grabiča so v sredo brez večjih težav premagali Beltince in naredili nov korak k napredovanju v prvo ligo. Ljubljanska zasedba igra zrelo, ker so v njej izkušeni igralci, stari 30 let in več, Žinko, Ihbeisheh, Krcić, Nukić, Kirm, Zec… Tabor se je namučil z Nafto, saj je zaostanek 0:1 spremenil v zmago z 2:1 z golom v 90. minuti. Trenerju Andreju Razdrhu zaradi kartonov in poškodb primanjkuje igralcev v obrambi. V napadu je preveč odvisen od golov 29-letnega Francoza Papa Ibouja Kebea (22 golov na 24 tekmah), ki ima izjemen instinkt, da se postavi na pravo mesto. Ekipa tudi težko prenaša vlogo favorita z nižjeuvrščenimi ekipami.

Ekipo Brava v soboto čaka težko gostovanje pri Dravi na Ptuju in v zadnjem krogu tekma doma z Ankaranom. Sežana bo gostovala pri Ankaranu, ki spomladi domače tekme igra na Bonifiki v Kopru, in v zadnjem krogu gostila Krko. V medsebojnih tekmah je Bravo slabši od Sežane zaradi razlike v golih. Bravo je v prvem krogu jeseni doma premagal Sežano s 3:2, v gosteh pa izgubil z 0:3. Bravo si torej za ubranitev prvega mesta, ki prinaša neposredno napredovanje v prvo ligo, ne sme privoščiti spodrsljaja. Realnost Sežane so dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim prvoligašem, ki bo po vsej verjetnosti Gorica.

Radomlje so s porazom v Biljah zapravile skoraj vse možnosti za drugo mesto. Drugi polčas so odigrale tako, kot da si še ne želijo napredovanja. To je bil prvi poraz Radomelj, odkar so prekinili sodelovanje s trenerjem Muamerjem Vugdalićem. Radomlje so ob polčasu z goloma najboljšega strelca druge lige Anela Hajrića (32 golov) vodile z 2:1, nakar so Bilje pod vodstvom trenerja Sandija Valentinčiča v drugem polčasu zabile kar štiri gole in si z najboljšo predstavo v sezoni zagotovile obstanek v ligi.

V boju za obstanek so v najslabšem položaju Ilirija (23 točk), Brežice in Ankaran (oba po 22 točk). Ilirija zelo niha iz tekme v tekmo in je na gostovanju v Rogaški Slatini izgubila z 0:3, potem ko je hat-trick dosegel Alen Neskić. Brežice so bile proti Dekanom že na robu poraza, nato pa po pravi drami v finišu tekme osvojile točko. Najprej sta po ugovarjanju zaradi dosojenega prostega strela po nespametnem prekršku druga rumena kartona prejela igralca Dekanov Deni Šop in David Vidaković ter bila izključena. Nato je pravi evrogol v 98. minuti s prostega strela za izenačenje zabil Matic Predanič. Ankaran ima v boju za obstanek zahteven razpored, saj igra z vodilnima kluboma Bravom in Sežano. Tudi če bi si na igrišču zagotovil obstanek, je njegova usoda negotova, saj na prvi stopnji edini ni prejel licence za nastopanje v drugi ligi za prihodnjo sezono. V klubu marsikaj ne deluje, začelo je primanjkovati igralcev, saj je imel trener Vlado Badžim na zadnji tekmi na klopi le tri rezerviste. Obenem je disciplinski organ Fife ugotovil, da Ankaran ni poravnal vseh obveznosti do enega od svojih igralcev, zato mu je NZS odvzela tri točke. To pomeni, da je z 22 točkami padel na zadnje mesto.