Članki o različnih sodnih procesih, sodnikih, odvetniških cehih, dejavnostih na Kemijskem inštitutu, o vojski, nad katero »joče nebo«, me vse bolj usmerjajo na misel, da nas je ob osamosvojitvi doletel kitajski sindrom »bande četverice«, njihov zaščitnik, nekoč predsednik odbora za varstvo človekovih pravic, pa sedaj med prestajanjem nekakšne zaporne kazni na Dobu prijetno v ekskluzivnem naravnem miru muhari v najčistejših vodah Slovenije.

Smo postali poligon za preizkus in oblikovanje vzorca za izvajanje katastrofalnih »pomladnih« prevratov, kot jih poznamo v arabsko-islamskih državah, Ukrajini, tudi Rusiji in sedaj Venezueli? Smo postjugoslovanska monarhična enklava z instant nekronanim princem, ki ima nalogo postopno preleviti državo Slovenijo v nekakšno pokrajino Alpe-Donava-Jadran?

»Slovenska demokratičnost« je očitno samo finta monarhičnega dela Evrope, ki ostaja neomajno trdna, plebs, včasih proletariat, pa je zasipan z različnimi »demokratskimi« formulami upanja, ki jih do onemoglosti ponavljajo izbrani nastopači.

Marjan Zavšek, Laško