Čeprav so bili Američani v dvoboju z Britanci favoriti, pa so šele v drugem delu tekme strli odpor tekmecev, ki na SP še čakajo prvo točko, so pa danes precej popravili statistiko doseženih golov. S tremi goli med 30. in 37. minuto so Američani postavili temelje za uspeh, čeprav so Britanci še znižali na 2:4. Končni izid je bil 6:3.

V večernem obračunu domačinov in še neporaženih Nemcev so v Košicah po dveh preobratih slavili Nemci. Marc Michaelis je povedel goste v vodstvo, toda Slovaška je zrežirala preobrat že nekaj minut pozneje, ko so imeli njihovi tekmeci dve zaporedni izključitvi. Obe so Slovaki kaznovali z zadetkoma, najprej Andreja Sekere in potem še Liborja Hudačka. Ko je že kazalo, da bodo Slovaki dobili pomembne točke v boju za četrtfinale, pa je Nemčija udarila v zadnji minuti in pol. Najprej je izenačil Markus Eisenschmid, pol minute pred koncem pa je za nov slovaški poraz v zadnji minuti (s Kanado so izgubili sekundo pred koncem) poskrbel Leon Dreisaitl.

Švica v Bratislavi ni dovolila presenečenja in čeprav so se Norvežani do 50. minute dobro držali in zaostajali le z 0:2, so na koncu lanski srebrni zmagali visoko s 4:1. Švica ima po štirih krogih še poln izkupiček, na drugi strani je Norveška še brez točk.

V drugi tekmi te skupine seveda ni bilo nobenega dvoma o zmagovalcu, vprašanje je bilo le, koliko golov bodo dosegli Rusi. Italijani so jih na koncu dobili deset, kar jih je še bolj utrdilo na zadnjem mestu skupine, še vedno pa so brez doseženega gola (0:30). Za Rusijo, ki je z 12 točkami tako kot Švica in Nemčija pri stoodstotnem izkupičku, je dvakrat zadel Jevgenij Kuznjecov, uspešna pa sta bila tudi Ilija Kovalčuk in Aleksander Ovečkin.