Državljan Rusije je v vozilu prevažal državljana Egipta in štiri državljane Sirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so ga policisti pridržali in ga bodo predvidoma danes s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Egipta in Sirije še niso zaključeni.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo še o enem poskusu izmika mejni kontroli. V torek nekaj pred 19. uro je namreč na mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak, ki je želel vstopiti v Slovenijo. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Enaka usoda je dočakala tri državljane Afganistana, ki so se poskušali pretihotapiti čez mejo v tovornem vozilu, ki ga je vozil turški državljan. Policisti so jih po navedbah Policijske uprave Maribor izsledili na mejnem prehodu Gruškovje, ko so se skriti v tovornem delu poskušali izmakniti mejni kontroli.