Avstralsko podjetje Lifestyles Healthcare oziroma njegova znamka kondomov Skyn se je kontracepcije lotila na inovativen način. Za Googlov brskalnik chrome so izdelali poseben dodatek, ki blokira pojavljanje fotografij dojenčkov na uporabnikovi facebook časovnici. Dodatek baby blocker se poslužuje facebookovega samodejnega prepoznavanja in označevanja vsebine na fotografijah, ki se pojavijo na družbenem omrežju. Če baby blocker prebere, da je facebook na objavljeni fotografiji zaznal dojenčka ali malčka, dodatek spremeni vsebino strani in neželeno fotografijo zamenja.

Pri podjetju pravijo, da nimajo nič proti staršem, ki delijo fotografije svojih otrok. Tega naj bi bilo sicer precej. Od rojstva pa do petega leta starosti povprečni starš, po podatkih podjetja, deli kar 1500 fotografij otroka. Bi pa radi pomagali tudi tistim, ki jih poplava otroških fotografij moti. Njihova rešitev zagotavlja, da je volk sit in koza cela.

Pri Skynu so v uradni izjavi zapisali, da so dodatke razvili za tiste, ki želijo imeti zaščitene spolne odnose in ne bi radi mislili na posledice spolnosti, med katere sodijo tudi otroci.