Boston, ki je Stanlyjev pokal zadnjič osvojil leta 2011, si lahko v finale tokratne sezone pribori že v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bo prav tako igral v dvorani Caroline.

Pri zmagovitih gostih se je izkazal finski vratar Tuukka Rask s 35 obrambami, zadetka pa sta dosegla Chris Wagner (22.) in Brad Marchand (27.).

Za Hurricanes, ki so po petih domačih zmagah prvič v tej končnici izgubili na domačem ledu, je bil uspešen Calvin de Haan (34.). Vratar Curtis McElhinney, na golu je zamenjal češkega vratarja Petra Mrazeka, ki je branil na prejšnjih tekmah, ki so ju tekmeci dobili s skupnim izidom 11:4, je zaustavil 29 strelov gostov.

Po dveh domačih zmagah in tretji v gosteh lahko Boston serijo odloči v svoj prid že naslednji večer v Raleighu. Pa na začetku tretjega dvoboja ni kazalo tako, saj so domači silovito začeli in so na vrata Raska v prvi tretjini sprožili kar 20 strelov. A so nato Bruins po napaki Hurricanes s protinapadom zadeli že po minuti in 21 sekundah drugega dela igre.

Plošček je namreč skušal odbiti igralec domačih Brock McGinn, a ga je preusmeril tako, da se je od drsalke napadalca Bostona Seana Kuralyja odbil do Joakima Nordstroma, ki je zaposlil Wagnerja. Dobrih pet minut pozneje je izid ob igralcu več na ledu povišal Marchand.

Carolina na drugi strani ni izkoristila nobene od petih številčnih prednosti, štiri je imela v prvi tretjini. Tudi tretji in zadnji gol na tekmi je padel v drugi tretjini, ko je De Haan na svoji sedemindvajseti tekmi v končnici dosegel prvi zadetek.