Ekipa iz Kalifornije, ki lovi svoj sedmi naslov ter četrti v petih letih, doslej v končnici ni bila najbolj prepričljiva, zaradi poškodbe mečne mišice pa je že v prejšnjem krogu za nekaj časa izgubila enega svojih stebrov Kevina Duranta.

A njegova odsotnost se ni poznala na prvi tekmi. Golden State je v prvi četrtini hitro povedel, do polčasa pobegnil na devet točk prednosti in nato vodstvo držal vse do konca tekme. Curry je zadel kar devet trojk iz 15 poskusov, 26 točk pa je za prvake prispeval Klay Thompson, ki je odigral tudi pomembno vlogo v obrambi.

Portland in njihov prvi zvezdnik Damian Lillard nikakor nista našla meta. Moštvo je na tekmi zadelo le 30 od 83 poskusov in imelo 36-odsotni met iz igre, Lillard pa je kot prvi strelec prispeval 19 točk ob tretjinski učinkovitosti.

Curry je v odsotnosti Duranta tokrat našel ritem v hitri igri bojevnikov. »Imeli smo odličen ritem, ki zelo močno obremeni obrambo. Ne morejo se osredotočati na enega našega igralca, tudi če poskušajo, bo zaradi tega nekdo drug odprt za met,« je dejal Curry, dvakratni najkoristnejši igralec lige.

Portland, ki igra v sedmem konferenčnem finalu v svoji zgodovini in prvem po 19 letih, je ob slabem metu na tekmi izgubil tudi 21 žog, a kljub temu s pomočjo agresivne skok igre z bojevniki držal priključek vse do zadnje četrtine. Na koncu tretje četrtine je zaostanek znižal celo na šest točk, a so domačini zatem na začetku zadnje četrtine znova pobegnili na varno razdaljo.

Kar sedem žog je izgubil Lillard, ki ni bil zadovoljen s svojo igro. »Ne moreš si tega privoščiti,« je dejal po tekmi in dodal: »Zdelo se mi je, da smo prišli sem pripravljeni ... Ampak gre za nasprotnika, ki dosega koše v serijah in ti lahko hitro pobegne.«

Tudi druga tekma, ki bo na sporedu v noči na petek, se bo igrala v Oaklandu.