Tako kot niso imeli težkega dela na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva, so bili košarkarji Primorske suvereni tudi na drugi. Krka ni imela v skupno 80 minutah igre nikakršnih možnosti za presenečenje. Koprčani skozi celotno letošnjo sezono delujejo kot dobro naoljen stroj, ki padca v formi ne pozna. Da je temu tako, ima ogromno zaslug organizator igre Žan Mark Šiško. 21-letni Ljubljančan je Koprčane okrepil pred letošnjo sezono, pred tem pa navduševal v dresu Ilirije. Trener Jurica Golemac mu je nemudoma zaupal dirigentsko palico ter vlival samozavest, Šiško pa mu je zaupanje vračal z dobrimi predstavami. Eno od teh je prikazal v ponedeljek v Novem mestu, ko je k zmagi Krke prispeval 16 točk in 12 asistenc ter s statističnim indeksom 27 postal Dnevnikov igralec drugih polfinalnih tekem.

Šiško je organizator igre, ki najprej poskrbi za to, da se razigrajo soigralci, hkrati pa je tudi izredno nevaren za koš nasprotnika. Njegove predstave in slog igre so navdušili tudi Olimpijinega trenerja Jureta Zdovca, ki je že večkrat stresal komplimente na njegov račun. Nazadnje po zmagi Ljubljančanov proti Heliosu. »Šiško je motor igre Primorske. Že dolgo v slovenskem prostoru nisem videl tako kakovostnega organizatorja igre,« je dejal Zdovc.

Na drugem mestu tokratnega izbora je pristal Olimpijin Marvin Jones, ki je pri drugi zmagi proti Heliosu zabeležil 15 točk in sedem skokov. Tretje je pripadlo Marjanu Čakarunu iz Primorske (17 točk in šest skokov), četrto Olimpijinemu Domnu Lorbku (17 točk in štirje skoki) in peto še enemu članu koprskega moštva Marku Jagodiću - Kuridži (12 točk).