Odvetnik in poslanec Jojić ter poslanka Radeta sta bila decembra 2014 obtožena zastraševanja, poniževanja in podkupovanja prič v dveh primerih, povezanih s Šešljem. MICT je njun primer lani predal Srbiji, vendar je sodnik MICT Liu Daquan danes odločil, da bo sojenje sedaj potekalo v Haagu.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP se je sodnik za ta korak odločil, ker naj bi se priče v procesu bale za svoja življenja, če bo sodni proces potekal v Beogradu. Sodnik Liu Daguan je Srbiji tudi naložil, naj oba poslanca nemudoma izroči MICT.

MICT je Šešlja v prizivnem postopku aprila lani obsodil na deset let zapora zaradi zločinov proti človečnosti. Šešlju ni bilo treba v zapor, saj je to kazen že odslužil v haaškem priporu.

Šešelj se je Mednarodnemu sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu, predhodniku MICT, predal leta 2003 in je v haaškem priporu preživel skoraj 12 let. V Srbijo se je vrnil leta 2014, ko so ga izpustili na prostost zaradi raka na črevesju. Leta 2016 na izrek sodbe v Haag kljub zahtevi haaškega sodišča ni prišel, niti ga niso izročile srbske oblasti.

Srbska radikalna stranka se je pod njegovim vodstvom vrnila v parlament, sam pa je postal poslanec. Leta 2017 je neuspešno kandidiral na predsedniških volitvah v Srbiji.