Voznik je v ponedeljek popoldan med vožnjo z Bleda proti Lescam pri krožišču za golf zapeljal s ceste in trčil v drevo. Posredovali so radovljiški in blejski policisti, na kraju pa so se že ustavili tudi naključni mimoidoči.

Radovljiški policist, ki je tudi prvi posredovalec, je takoj ocenil stanje voznika in zaznal, da ne diha. Skupaj z mimoidočimi so ga spravili iz vozila in začeli s temeljnimi postopki oživljanja. Drugi del policijske patrulje je medtem pripravil opremo za oživljanje, ki je bila v policijskem vozilu. Tako so pri oživljanju uporabili avtomatski defibrilator in obrazno masko za predihavanje.

Med nudenjem prve pomoči se je na kraju ustavila tudi zdravnica iz jeseniške bolnišnice, ki je do prihoda reševalcev prevzela izvajanje masaže srca, radovljiški policist pa je nadaljeval predihavanje.

»Timsko delo naključnih mimoidočih, blejskih in radovljiških policistov ter zdravnice do prihoda reševalcev je bilo uspešno. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo,« so pojasnili na Policijski upravi Kranj in dodali, da okoliščine kažejo, da je voznik s ceste zapeljal zaradi zdravstvenih težav, kar je bil tudi razlog za oživljanje.