Novi studijski album bo izšel po desetih letih in bo enako kot prejšnji vseboval 11 pesmi. Napovedali so ga konec marca z objavo videospota za pesem Deutschland, s provokacijo, ki je tudi sicer značilna za Rammstein, pa nemudoma sprožili proteste. V njem je člane skupine opaziti v oblačilih, ki spominjajo na oblačila zapornikov v koncentracijskih taboriščih.

Po mnenju politikov, zgodovinarjev in judovskih organizacij so tokrat resnično šli čez rob, kritiki so v Berlinu delujočo zasedbo obtožili tudi, da je nacistično ikonografijo uporabila z jasnim namenom pridobivanja medijske pozornosti in nabiranja klikov. Njihova videoposnetka za Deutschland in Radio sicer na YouTubeu beležita več deset milijonov ogledov.

Po poročanju dpa so Rammsteinove pesmi le redko enopomenske. Besedila pevca Tilla Lindemanna pogosto delujejo na različnih ravneh, videoposnetki pa so občasno neprimerni. Zaradi interpretacije, borilnih podob v videoposnetkih in na odru, pa tudi neposrednih ali posrednih citatov nacistične ikone Leni Riefenstahl so eno najbolj uspešnih nemških skupin pogosto obtožili, da igra »daleč na desno«. Z novim studijskim izdelkom pa bodo Rammstein zdaj očitno pozicionirani na drugi strani, ocenjuje dpa.

Plošča je po pisanju agencije močno politična. Pesem Deutschland je neke vrste obračun z 2000-letno zgodovino države, o kateri Rammstein pravi: »Ne morem ti dati svoje ljubezni«. Je »premogočno, odvečno, nadčloveško, utrudljivo«, kajti »tisti, ki se vzpenja, bo globoko padel«. A že naslednji verz prinaša težave: »Nemčija, Nemčija nad vsem«.

V pesmi Radio šesterica, ki je odraščala v Nemški demokratični republiki, prepeva proti cenzuri in zatiranju: »Ni nam dovoljeno pripadati, ničesar videti, govoriti ali slišati.« Pesem Zeig Dich je obračun z delom klera, katerih predstavniki se »pomotoma predajo otrokom«, vedno »v Gospodovem imenu«. Močna je po poročanju dpa tudi pesem Puppe o obupanem fantu, ki mora skozi ključavnico gledati, kako se mora prostituirati njegova sestra, ki jo nato ubije eden od številnih zvodnikov.

Temačne pa so po pisanju dpa tudi druge pesmi, ki se med drugim dotikajo promiskuitete (Ausländer), sadomazohističnih fantazij (Sex), voajerizma (Weit Weg) in zlorabe otrok (Hallomann).