Vse prednosti mediteranske kuhinje

Ne le, da je mediteranska kuhinja izredno priljubljena in okusna. Mediteranski način prehranjevanja je postal tudi pravi sinonim za prehrano, ki najbolj upošteva smernice zdravega prehranjevanja! Zanj so značilna:

- različna lahka, aromatična živila in sezonska živila,

- živila pretežno rastlinskega izvora (zelenjava, stročnice, žita, oreščki, semena ...),

- oljčno olje,

- zelišča, ki obroke osvežijo in popestrijo, nadomestijo pa tudi sol,

- ribe in druge morske dobrote.

Seveda sta za zdrav življenjski slog potrebna tudi telesna aktivnosti in gibanje na svežem zraku, prav tako pomembno pa je tudi, kaj se dogaja v naši kuhinji. Z mediteranskim načinom prehranjevanja boste zaužili dovolj prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, nasičene maščobe pa boste lahko zamenjali za nenasičene.

Do mediteranskih živil po posebej ugodni ceni v aplikaciji SPAR plus

V Sparovi mobilni aplikaciji vas čaka novi val promocije IZBRANIH 10. Pripravili so kar 30 izbranih živil iz mediteranske kuhinje! Izberite svojih najljubših 10 in jih vse do 6. julija kupujte po kar 20 % nižji ceni. Čakajo vas pršut, grški sir feta in grški jogurt, brancin, kapre, olive, oljčno olje, BIO klapavice in še veliko drugih dobrot. Izberite svoje najljubše tudi vi!

Še ne veste, kaj bi pripravili? Dobrodošli na Sparovem portalu www.jedel.bi, kjer vas čaka veliko mediteranskih receptov (tudi za mediteranske testenine, solato, krompir s sušenimi paradižniki in polento). Dober tek!