Rok Kronaveter je bil eden od velikih junakov odmevne zmage Olimpije na sobotnem derbiju v Ljudskem vrtu, s čimer si je prislužil naziv najboljšega posameznika 32. kroga v prvi ligi po izboru Dnevnikove žirije. Kronaveter ima v skupnem seštevku glasovanja štiri kroge pred koncem prvenstva skoraj neulovljivo prednost pred zasledovalci, zato je zelo verjetno, da bo ob koncu meseca prejel plaketo za najboljšega igralca sezone. Zmagovalec bo na prestolu nadomestil lanskega dobitnika priznanja Marcosa Tavaresa, neuničljivega kapetana Maribora.

»Ne bi bilo ravno prijetno, če bi izgubili naslov prvaka ravno na tekmi v Mariboru. Prišli smo odigrat dobro tekmo. Če bi tako igrali vso sezono, bi postali prvaki, a smo prvenstvo zakockali s porazom v Kranju. Sezona ne bo idealna, a imamo priložnost za osvojitev pokalne lovorike,« je po derbiju razlagal Rok Kronaveter, ki je v zaključku prvenstva zablestel pod vodstvom Safeta Hadžića. Ker velja za posebnega igralca s potezo več, trenerji prilagajajo igro njegovim sposobnostim. Kronaveter je v Ljudskem vrtu dosegel drugi gol za Olimpijo, a se zadetka ni veselil. Čeprav je doma iz Maribora, nikdar ni zaigral v vijoličnem dresu. V eri Milana Mandarića je bil ravno Kronaveter med najzaslužnejšimi za dvakratno osvojitev slovenskega prvenstva, a je že večkrat pristal na stranskem tiru. Sporekel se je tudi z navijači. Ob primerni ponudbi iz tujine bi zapustil Ljubljano, a se je vedno vrnil v zmagovitem slogu. S šestnajstimi goli tudi vodi v tekmi za kralja med strelci.

Na derbiju je navdušil tudi razigrani napadalec Olimpije Haris Kadrić, ki je v Dnevnikovem glasovanju osvojil drugo mesto. Tretji je bil Rijad Kobiljar iz Rudarja, ki je prispeval dva gola za zmago proti Aluminij. Na četrto in peto mesto sta se uvrstila domžalska igralca Senijad Ibričić in Slobodan Vuk.