V nedeljo je socialna omrežja v Latviji preplavil posnetek Porzingisa, ki se je pred nočnim lokalom zapletel v spor z gručo ljudi. Ženska na posnetku skuša preprečiti, da bi se obračunavanje nadaljevalo, a jo 23-letni košarkar, ki je vidno okrvavljen po obrazu in ima strgano majico, odrine in nadaljuje z izmenjavo besed.

»Videti je, da so Kristapsa pred klubom napadli,« so sporočili pri Mavericks, ki bodo primer preučili podrobneje. Po poročanju latvijskih medijev, naj bi Porzingisa napadli rusko govoreči navijači njegovega nekdanjega kluba New York Knicks. Spletna stran irliepaja.lv poroča, da so ga navijači napadli, ker niso bili zadovoljni, da je zapustil New York. Okrvavljen je bil zaradi udarca v glavo s stolom. Še preden je prišla policija, je košarkar pregnal napadalce iz kluba. Ti so napadli skupino njegovih prijateljev, grozili so tudi ljudem okrog njih.

Policija v Liepaji je sporočila, da uradna preiskava poteka, dva napadalca pa sta v bolnišnici. Porzingis še ni vložil uradne prijave.

Za 23-letnim Latvijcem je sicer slaba sezona, saj zaradi poškodbe križnih vezi za Dallas, kamor je prišel iz New Yorka, še ni zaigral. Prav v New Yorku ga čaka preiskava v povezavi z obtožbami o posilstvu, tamkajšnja policija primer še vedno preiskuje.