V skupini A v Košicah so Američani za začetek premagali Francoze s 7:1, zvečer pa Kanadčani niso imeli težkega dela s povratniki med elito Britanci, končni izid je bil kar 8:0. Bolj tesno je bilo le na tekmi med Dansko in Nemčijo, kjer so Nemci vodili z goloma Matthiasa Plachte in Frederika Tiffelsa, a so se Danci z golom Mathiasa Bauja vrnili, nazadnje pa preobrata niso zmogli.

Na lestvici vodita Finska in Nemčija s po dvema zmagama, po tri točke pa imajo Kanada, Slovaška in ZDA.

Podobno je bilo v skupini B v Bratislavi. Dve tekmi sta se končali s pričakovanima zmagama favoriziranih ekip, Rusi so Avstrijce premagali s 5:0, Italijani so proti Švedom odbili osem golov.

Bolj napeta pa je bila večerna tekma med Latvijo in Švico; lanski finalisti Švicarji so se namučili z baltsko ekipo, ki je v drugi tretjini potrebovala le pol minute, da je izničila gol zaostanka. A ko je nato v zadnji zadel še Nico Hischier, Latvija ni več zmogla odgovora, ob latvijskem poskusu brez vratarja pa je Švica dosegla še tretji gol.

V tej skupini so tri ekipe s polnim izkupičkom. Po šest točk imajo Švica, Češka in Rusija, po tri točke pa Švedska in Latvija.