Na ostalih tekmah 32. kroga v prvi slovenski nogometni ligi je bila Gorica na pragu uspeha v Domžalah, kjer je po prvem polčasu vodila z 1:0, na koncu pa izgubila z 1:2, potem ko je zmagoviti gol za gostitelje dosegel rezervist Slobodan Vuk v 90. minuti. »Mi smo izkoristili svojo priložnost v prvem polčasu, sicer pa so bile Domžale vso tekmo nevarnejše. V drugem delu nam je v protinapadih manjkala zadnja podaja. Drugi gol Domžal bi morali preprečiti,« je povedal napadalec Gorice Etien Velikonja.

Rudar je z visoko zmago s 3:0 (vse gole je dosegel v drugem polčasu) proti Aluminiju osvojil tri pomembne točke v boju za obstanek. »V prvem polčasu smo bili očitno pod vodstvom Gorice v Domžalah. V drugem so fantje zaigrali z več energije in hitro dosegli dva gola ter tekmo mirno pripeljali do konca,« je bil zadovoljen trener Rudarja Almir Suljemanović, ki je po slovesu Marijana Pušnika prerodil ekipo. Kidričani so se z novim neuspehom oddaljili od evropskega četrtega mesta in tekmo končali le z devetimi igralci, saj sta bila izključena Koblar in Ivačič. Nemoč gostov razkriva podatek, da na vsej tekmi niso sprožili niti enega strela v okvir velenjskega gola. »Že od prve minute naprej nismo bili pravi, zato nismo izkoristili napak Velenjčanov v obrambi. Ko so Velenjčani dvignili agresivnost in smo mi prejeli dva rdeča kartona, je bilo tekme konec,« je povedal razočarani trener Aluminija Oliver Bogatinov.

Mura, pri kateri je manjkal poškodovani vratar Obradović, je rutinsko osvojila točke na gostovanju pri odpisanem Krškem, ki je doživeli še četrti poraz na zadnjih petih tekmah. »Krško ima dva obraza. Ko gostujemo, smo sproščeni in igramo lepo, doma pa fantje zablokirajo. Če bi v prvih desetih minutah izkoristili eno izmed dveh velikih priložnosti, bi bila tekma povsem drugačna,« je menil trener Krškega Andrej Panadić. »Po napakah na začetku tekme smo se izvlekli kot prava ekipa in zaigrali zelo dobro kljub zelo zahtevnim vremenskim razmeram,« je bil kratek trener Mure Ante Šimundža.

V Kranju, na razmočenem, mestoma celo poplavljenem igrišču, je bil domači Triglav zgolj v prvih minutah enako vreden gostom iz Celja. V nadaljevanju so prevladovali gostje, ki so imeli pobudo tudi na sredini igrišča. Na terenu, na katerem je bilo ob znanju potrebno tudi veliko spretnosti in sreče, so povedli po izjemni dolgi podaji Cveka in nesebičnega Kerina, ki je prepustil žogo Vizingerju. V 35. minuti je po podaji iz kota Vidmajerja in podaljšani žogi Travnerja povišal Zaletel. V drugem polčasu, ko je bila igra sicer v rokah Triglava, ki pa si praktično ni priigral niti ene lepše priložnosti, je za velikih 3:0 rutinirano zaključil Pungaršek.