»Odhod praznih rok tu pomeni, da se vračam v hotel nezadovoljen,« je po porazu v soboto dejal 32-letni kralj peska, ki je pred tem izpadel v polfinalu tudi na turnirjih v Monte Carlu in Barceloni. »Toda letos me čaka še veliko tenisa,« je pristavil.

Naslednjo priložnost, da osvoji prvi naslov letošnje sezone, bo drugi igralec sveta imel v Rimu prihodnji teden, zatem pa bo konec maja in v začetku junija lovil rekordni 12. naslov na odprtem prvenstvu Francije.

Nadal ob tem vztraja, da ga pomanjkanje osvojenih naslovov v letošnji sezoni ne skrbi, saj se je na pesek vrnil po krajši pavzi zaradi poškodbe kolena in še lovi pravo formo. »Meni se zdi, da je to, kar se dogaja zdaj, bolj normalno od tistega, kar se je dogajala v zadnjih 14 letih.«

Španec je dodal, da se osredotoča na osvojitev rekordnega 12. naslova na Roland Garrosu in verjame, da bo lahko še izboljšal svojo igro v drugi polovici sezone.

»V Parizu sem doslej osvojil 11 naslov. Veliko lepih spominov imam na ta turnir,« je dejal in dodal, da je za naprej najpomembneje, da nenehno napreduje v svoji igri in ostane zdrav.

»To je šport in v športu gre za zmage in tudi za poraze ter za sprejemanje obojega kot nekaj naravnega,« je še dodal. »Letos sem odigral le tri turnirje na pesku. To ni veliko. Igram takrat, ko želim igrati, in tam, kjer želim igrati. Igram za lastno zadovoljstvo in takrat, ko mi to paše,« je še dodal.

Nadala je v polfinalu teniškega mastersa 1000 v Madridu v treh nizih premagal mladi Grk Stefanos Cicipas. Ta se bo v današnjem finalu pomeril s Srbom Novakom Đokovićem.