Čeprav ima Maribor na prvenstveni lestvici velikih 11 točk prednosti pred Olimpijo in je boj za naslov državnega prvaka tako rekoč odločen, je bila Olimpija seveda maksimalno motivirana, da preloži slavje vijoličnih, ki bi s tremi točkami danes tudi teoretično potrdili osvojitev 15. naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

Vijolični so srečanje začeli zelo samozavestno in bili prvih deset minut igralnega časa bistveno nevarnejši nasprotnik. Namesto morebitnega vodstva domačih pa je za vodstvo Ljubljančanov po predložku Dina Štigleca z levega boka svoj krstni zadetek v 16. minuti dosegel Haris Kadrić. Ta se je v šestnajstmetrskem prostoru dobro znašel med obrambnima igralcema vijoličnih in zadel med nogama Kenana Pirića.

Maribor imel priložnosti, a so zadevali Ljubljančani

Le dve minuti kasneje je Olimpija podvojila prednost, tokrat je z desne predložek poslal Jan Andrejašič, z glavo pa je mrežo zatresel Mariborčan v dresu Ljubljančanov Rok Kronaveter. Zeleni so bili tudi kasneje s kombinatorno igro zelo nevarni iz polprotinapadov. V 34. minuti je na drugi strani ob strelu z bližine izjemno posredoval vratar Nejc Vidmar, njegovi soigralci pa so kmalu zatem zadeli že za 3:0. Po prestreženi podaji globoko na polovici Maribora je Endri Čekići najprej dobro preigraval, zatem pa neubranljivo sprožil v desno malo mrežico.

V nadaljevanju po polčasu je Maribor zaigral bolj napadalno, vendar je ljubljanska obramba uspela zadržati prednost, priborjeno v prvem polčasu. Izredno priložnost je imel po predložku Kronavetra mladi Kadrić, ki mu je po strelu iz bližine drugi zadetek na tekmi z refleksno obrambo preprečil Pirić. V sedemdeseti minuti je bila tekma zaradi bakel na igrišču za kratek čas prekinjena. Po prekinitvi je bilo tako na eni kot drugi strani še nekaj priložnosti, vendar do spremembe rezultata ni prišlo. Mariborčani bodo tako morali na nov naslov prvaka počakati vsaj še nekaj časa.