Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, ob morju 12 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihati bo začel okrepljen severni veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na vzhodu do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo oblačno in razmeroma hladno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod okrepljen severni veter.

Vremenska slika: Zahodne Alpe je dosegla hladna fronta, ki se pomika proti vzhodu in bo v noči na nedeljo dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi doteka razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo pretežno oblačno. V hribih severne Italije se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile. Kakšna kaplja bo lahko tudi v Gorskem Kotarju. V nedeljo bo oblačno in deževno. Vetrovno bo, v Kvarnerju bo zapihala močna burja.