Čeprav so bojevniki igrali brez svojega najboljšega strelca Duranta, ta si je na peti tekmi dvoboja poškodoval mečno mišico, pregled z magnetno resonanco pa je pokazal, da je mišica natrgana, so si zagotovili peti konferenčni finale, v katerem se bodo pomerili ali z Denver Nuggets ali s Portland Trail Blazers, ki bodo odločilno, sedmo tekmo igrali v nedeljo.

To je še četrtič v zadnjih petih sezonah, da je Golden State izločil Houston. Klay Thompson je k zmagi dodal 27 točk. »Vedeli smo, da bo prišel trenutek, priložnost za nas, da ukrademo tekmo. Izkoristili smo jo,« je po tekmi dejal Curry.

»Pogrešamo Duranta, a za zdaj ne vemo, kdaj ga bomo dobili nazaj. Vso končnico je bil naš najboljši igralec in najboljši v ligi. Zahvaljujoč njemu smo zmagovali. Zdaj se mu lahko vsaj malo oddolžimo za ves trud,« je še dodal Curry.

Curry, ki je v prvem polčasu ostal brez točke, je v drugem na parket stopil kot nov. Malo po odmoru je našel svoj met in se razigral, še posebej v zadnji četrtini, v kateri je dosegel 23 točk.

Pri Houstonu je James Harden dosegel 35 točk, Chris Paul pa 27, a je bilo premalo, potem ko so del zadnje četrtine rakete ostale brez točk.