Prvo je Krško – Mura. Gostiteljem je treba priznati karakter. Čeravno so bolj ali manj izpadli, grizejo do konca. In ostajajo faktor, ki meša štrene. Tako tudi proti Muri, ki je že pridobila sloves, da ima še največje težave z ekipami, ki so slabše, ki jim dajejo manj prostora. Mura lovi dve točki boljše Celje, s katerim se bo sicer doma udarila v zadnjem kolu. Muraši slabo začenjajo tekme, je ugotavljal njihov trener po domačem remiju z Rudarjem, zato jih tokrat lahko pričakujemo na najvišjih obratih od začetka. Da ne okolišimo. Hendikep na Muro za 2.60.

Druga sobotna tekma je derbi Maribor – Olimpija. Motiv gostov je pokvariti domačinom proslavitev naslova. Za razliko od marčevskega remije v Ljubljani bo Maribor močnejši za Mlakarja, medtem ko je Olimpija močnejša za Cekičija, če ne tudi Kidriča, ki je dlje časa član ekipe in je vmes tudi že zadel. Najbolj gotovo se zdi, da bosta obe ekipi zadeli, za kar stavnica ponuja povsem spodobnih 1.72. Napeto bo, polne tribune in velika pričakovanja domačega občinstva v zraku. Mariborčani znajo biti vsaj v začetku »zaripli«, kar je idealno za kak »hladen tuš«. Recimo za to, da Olimpija zadane prva, kar je vredno 2.07.

Na edini nedeljski tekmi bo Triglav pod nujno reševal kožo proti Celju, ki bo sicer vedelo izid Mure, a bo v vsakem primeru šlo na zmago. Kranjčani so ugodna ekipa za njih. Načeloma odprti in usmerjeni bolj v globino kot v širino. 1.75 za oba gola ni majhna kvota, kaj več bi se pa dalo iskati bodisi v 3.80 vrednem remiju ali pa celo v 4.75 vrednem hendikepu v korist Celja, kar je še kanček višja kvota kot minulo kolo hendikep na Domžale proti Aluminiju.