Košarkarji Primorske se ne ustavljajo. Na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva so pred domačimi navijači znova prikazali superiorno predstavo in brez težav odpravili Krko. Za Koprčane je to že osemnajsta zmaga zapored, grenkobo poraza pa so nazadnje občutili 7. marca, ko so v 2. ligi ABA klonili na gostovanju v Beogradu pri Dinamiku. Druga polfinalna tekma bo v ponedeljek ob 18.45 v Novem mestu.

Trener Krke Simon Petrov je pred prvim obračunom proti Primorski obljubljal, da bo s pomočniki dobro preučil vse dosedanje obračune s Koprčani in da bodo njegovi igralci pokazali drugačen obraz. Novomeščani so namreč izgubili na kar petih od šestih letošnjih medsebojnih tekem. Petrov je očitno uvidel, da bo treba s Primorsko v trd boj, kjer takšnih in drugačnih prijemov in udarcev ne bo manjkalo. Gostje so bili v svoji nameri sprva uspešni, a so za to plačali ceno v obliki osebnih napak, saj so si jih že sredi druge četrtine po tri nabrali Jošilo, Đapa in Fifolt, na drugi strani pa Čakarun. Kapetan Jure Balažič je s trojko slabih pet minut pred koncem prvega polčasa zaostanek svojega moštva znižal na vsega točko, nato pa je Primorska močno pritisnila na plin. Na krilih Fermeta, Harrisa in Marinkovića je do glavnega odmora naredila delni izid 18:5 in si pred drugimi 20 minutami nabrala 14 točk naskoka.

Po prihodu iz slačilnic je Primorska nemudoma izvedla prelepo akcijo, ko je Henry našel Harrisa za atraktivno zabijanje, ob koncu tretje četrtine pa je prednost gostiteljev znašala že neverjetnih 27 točk. Trener Koprčanov Jurica Golemac je nato priložnost ponudil nekaterim igralcem, ki igrajo manj, kar je Krka znala kaznovati in se z delnim izidom 23:4 približala, a zmage Primorske v nobenem trenutku ni resno ogrozila.