V Košicah je bila Finska s 3:1 boljša od Kanadčanov, ki so imeli nekaj več od igre, a več kot enkrat niso zmogli prebiti odlične nasprotnikove obrambe. V prvi tretjini sta za delni izid 1:1 zadela Kaapa Kakko in Jonathan Marchesault. Mladi Finec se je proslavil po hitrem protinapadu, ki ga je kronal s čudovitim zadetkom. V drugem delu so mreže obeh ekip ostale nedotaknjene, vseeno pa smo videli tehnično dovršen in napadalen hokej, s forcheckingom in značilni čvrsti igri ob ogradi so tempo narekovali javorjevi listi.

Na začetku tretje tretjine je nato Fince v vodstvo popeljal Arttu Ilomaki. Plošček se je po strelu z branilskega položaja od ograde srečno odbil na palico Finca, ta pa je dano brez težav izkoristil. Kanadčani so ob koncu poizkušali tudi s šestimi igralci v polju, imeli eno odlično priložnost, a je na drugi strani Kakko s svojim drugim zadetkom na tekmi kaznoval neučinkovitost severnoameriške ekipe.

Na prvi tekmi v Bratislavi so se pomerili Rusi in Norvežani. Za vmesnih 5:0 je dvakrat zadel Jevgenij Dadonov, preostale ztri adetke pa so dodali še Artjom Anisimov, Nikota Kučerov in Nikita Gusev. Norveški hokejisti so poraz omilili v zadnjem delu srečanja, in sicer z zadetkoma Thomasa Valkvaeja Olsena in Jonasa Holosa postavili končnih 5.2.

Zvečer sta na sporedu še dva vrhunca, in sicer tekma med Češko in aktualnimi prvaki s Švedske ter med Slovaki in Američani.