Že 27. krog druge slovenske nogometne lige bosta danes odprla Nafta in Dob, končal pa se bo z jutrišnjim obračunom med Brdi in vodilnim Bravom. Prav tekma v Vipolžah bo pritegnila kar nekaj pozornosti, saj bi morebiten remi ali poraz gostov lahko še dodatno zaostril že tako izjemno izenačen boj za naslov prvaka. Ljubljančane na papirju čaka lahka tekma, saj Brda zasedajo komaj enajsto mesto, a Brici so v spomladanskem delu že pokvarili načrte tako drugouvrščenemu Taboru Sežani (1:1) kot mesto nižje postavljenim Radomljam (2:1). »V zadnjih štirih krogih se obeta odprt boj s Sežano. Videli bomo, kdo bo boljši in kdo bo prej popustil. Oboji se soočamo z nekaj težavami in oboji imamo serijo dobrih tekem za nami,« razmišlja trener Brava Dejan Grabić.

Sežančani, ki za Bravom zaostajajo le za točko, danes gostujejo na Ptuju pri Dravi, kar bo prvi od štirih zahtevnih obračunov do konca prvenstva. Do konca meseca se bodo namreč pomerili še z Nafto, Ankaranom Hrvatini in Krko. Kraševci so že v sredo igrali finale regionalnega pokala MNZ Koper in na stadionu Bonifka klonili proti Kopru z 2:4. »Naša prioriteta je prvenstvo, kjer nas čaka naporen ritem tekem. V prvenstvu smo v boju za prvi dve mesti, zato so priložnost za igro dobili fantje, ki so do zdaj manj igrali,« je po porazu pojasnil trener sežanskega kluba Andrej Razdrh in dal tako jasno vedeti, kaj je primarni cilj kluba v letošnji sezoni.

2. SNL: 27. krog, danes, ob 14. uri: Nafta – Dob, ob 17. uri: Drava – Tabor Sežana, Jadran Dekani – Fužinar, Ilirija – Bilje, Krka – Rogaška, Radomlje – Brežice Terme Čatež, jutri ob 17. uri: Beltinci – Ankaran Hrvatini, Brda – Bravo.