Gre za pogosto namerno ali nenamerno napako, ki se v medijih pojavlja vse od njene izvolitve za predsednico leta 2015. Takoj po izvolitvi so srbski mediji namreč objavili fotografije omenjene Diamond Foxx in trdili, da gre za novo hrvaško predsednico z zgodovino nastopanja v filmih za odrasle, za Kolindo pa so pozneje večkrat krstili tudi Coco T, ženo raperja Ice T-ja.

Čeprav je bilo že večkrat dokazano, da na delno slečenih fotografijah ni hrvaška predsednica, se te znova in znova pojavljajo v različnih člankih na spletu. Zanimanje za razgaljeno postavo predsednice se je še posebno povečalo po svetovnem prvenstvu v nogometu, ko je Grabar-Kitarovićeva najprej za hrvaško reprezentanco navijala v oprijeti majici v barvah hrvaške zastave, pozneje pa je zmago skupaj z nogometaši proslavljala še v njihovi garderobi. Čeprav so bili hrvaški nogometaši po zmagi v polfinalu v garderobi bistveno bolj razgaljeni kot predsednica, si je svetovna javnost očitno želela, da bi bila situacija obrnjena.

Omenjena spletna stran Brightside je sicer na seznam državnic v kopalkah uvrstila tudi ameriško prvo damo Melanio Trump, vendar se je do zdaj večina njenih razgaljenih fotografij izkazala za pristne.