Čeprav se je Baker s tem zapisom skliceval na podobnost med mladimi člani kraljeve družine in cirkuškimi živalmi, ki jih proti njihovi volji razkazujejo javnosti, je britanska javnost zapis interpretirala kot rasistično šalo, Bakerja pa obtožila, da se norčuje iz rase vojvodinje susseške Meghan Markle.

Enainšestdesetletni voditelj, ki je na Radiu BBC 5 vodil sobotni jutranji program, se je za šalo sicer opravičil in jo tudi razložil, ob tem pa dodal, da spremljanje kraljeve družine ni njegova močna točka. Kot je zapisal Baker, se mu niti posvetilo ni, da bi šala lahko imela rasistične konotacije, saj njegov »um ni bolan«. Njegovi delodajalci so se kljub temu odločili, da je Bakerjev zapis v nasprotju z vrednotami BBC in da ne bo, čeprav je odličen radijski voditelj, več vodil jutranjega programa.

Baker je za svoje vodenje v preteklosti dobil več nagrad, trikrat je bil tudi razglašen za radijsko osebnost leta. Sicer pa ni prvič, da so ga odpustili z Radia BBC 5. Leta 1997 naj bi britanske navijače spodbujal, naj zagrenijo življenje nogometnega sodnika zaradi dosojene enajstmetrovke na tekmi med Leicestrom in Chelseajem. Leta 2012 je svoje šefe označil za podlasice, zaradi česar pa ni izgubil službe.