Cesta je zato do nadaljnjega zaprta za ves promet, obvoz pa je urejen po vzporedni glavni cesti med Koroškim mostom v Mariboru in Ruto.

Kot so še dodali, bodo prevoznost znova vzpostavili potem, ko bodo s pobočja odstranili preostali razrahljani material, posekali destabilizirana drevesa ter z vozišča odstranili nasuti material. Ko bodo pristojni izvedli pregled varnosti stanja brežine, bodo promet spet sprostili, so še dodali.

Na nevarnosti omenjene regionalne ceste že nekaj časa opozarjajo v lokalnem okolju. Župan občine Podvelka Anton Kovše je po oktobrski tragični nesreči v kraju Brezno, v kateri sta zaradi zdrsa skale v avtomobilu umrla dva človeka, dejal, da so na območju ceste med Mariborom in Dravogradom številni hribi, nad njo pa hude strmine in zato velika nevarnost zdrsa skal.

Na direkciji za infrastrukturo so takrat ocenili, da je bil padec skale najverjetneje posledica ujme oziroma obilnega deževja. Ob tem so še napovedali, da nameravajo v prihodnje varnost zagotoviti z zaščitnimi betonskimi ograjami.