O slovenski navdušenosti nad lastništvom pričajo tudi številne statistike. V letu 2015 je bilo več kot 80 odstotkov stanovanj lastniško zasedenih, medtem ko si je po evropskih podatkih 76,7 odstotkov vseh bivajočih v hišah te tudi lastilo. Vlogo lastništva v naših življenjih pa še dodatno utrjujejo neizprosne razmere na najemniškem trgu. Ponudba najemniških stanovanj je okrnjena, njihova cena pogosto presega mesečni obrok za kredit. V letu 2018 je bilo za najem kvadratnega metra stanovanja potrebno odšteti v povprečju kar 9 evrov.

Dom je tudi dolgoročna in kratkoročna pot do finančnega uspeha. Z lastno nepremičnino lahko na kratek rok prihranite za vse mesečne najemnine ter izboljšate svojo bonitetno oceno. Nepremičninski pa velja za enega bolj stabilnih trgov in nepremičnine ene najvarnejših naložb, kamor lahko vložite vaš denar.

Mnoge ob besedi hipoteka kar spreleti srh. Gre le za zavarovanje terjatve na nepremičnini, kar pomeni da ima banka možnost odvzeti nepremičnino v primeru neizpolnitve vaše obljube oziroma neodplačevanja kredita. Vam pa v zameno omogoči pridobitev višjega posojenega zneska. Hipoteka se šteje za dober kredit, ker je vezan na fizično imetje in vam zato ni v škodo.

Nakup ali gradnja doma je velik korak in tudi precej finančno obremenjujoč. Redki si ga lahko privoščijo iz lastnega žepa, zato posežejo po stanovanjskem kreditu. Še prej pa se obrnejo na domače. Nov lasten dom je v Sloveniji družinski projekt. Vsi družinski člani, ne le ožje, temveč kar širše družine prispevajo za uresničitev vaših sanj. Najpomembnejši pa je seveda vaš prispevek.

Stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije je pošten, s pošteno obrestno mero in zanj skrbijo obrazi, ki jim lahko zaupate. Skrbimo, da vam sredstev nikoli ne zmanjka. Še posebej, ko govorimo o vaših sanjskih domovih.

Stanovanjski kredit DBS – za tisto, kar zmanjka.