Nogometaši v prvi slovenski ligi začenjajo konec državnega prvenstva, v katerem bodo v petnajstih dneh odigrali kar pet krogov. 32. krog bo raztegnjen na tri dni. Danes bosta tekmi Domžale – Gorica in Rudar – Aluminij, jutri Krško – Mura (ob 14.50) in v Ljudskem vrtu veliki slovenski derbi Maribor – Olimpija (ob 17.45) ter v nedeljo še tekma Triglav – Celje (ob 16. uri).

Domžale – Gorica danes ob 16.45, sodnik: Podgoršek

Nekoč so bili to derbiji za naslov državnega prvaka, danes so Domžale zacementirane na tretjem mestu, ki prinaša igranje v kvalifikacijah za evropsko ligo, Gorica pa se bojuje za obstanek. Gorica je v letošnji sezoni že dvakrat premagala Domžale, ki so trenutno v pozitivni seriji treh zmag in remija. A domžalskih golov ne zabijajo le napadalci, ampak sta zelo učinkovita tudi centralna branilca Gaber Dobrovoljc in Tilen Klemenčič. Pri Domžalčanih ne gre le za prvenstvene točke, ampak tudi za to, da igralci, ki so namenjeni za prodajo, pustijo čim boljši vtis pred ogledniki, ki jih spremljajo s tribune. Goričani lovijo osmo mesto, s katerim bi se izognili dodatnim kvalifikacijam, in trenutno za njim zaostajajo dve točki. Mladi trener Saša Kolman je samozavestno prepričan, da jim bo to uspelo na zadnjih petih tekmah, a razsežnosti goriške krize so večje, kot so pripravljeni priznati v klubu. Zaradi kartonov bo manjkal nosilec igre Amarchi Osuji, zato bo še večji delež bremena na plečih golgeterja Etiena Velikonje, ki je spomladi dosegel že sedem zadetkov. Razplet goriškega boja za obstanek bo odvisen izključno od odziva igralcev. Če bodo strnili vrste, se bodo izognili kvalifikacijam z devetouvrščenim drugoligašem.

Verjetni postavi – Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Mujan, Gnezda Čerin, Ibričić, Hodžić, Nicholson. Gorica: Sorčan, Curk, T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Marinič, Filipović, Velikonja, Šipek. Naš namig: 1.

Rudar – Aluminij danes ob 18. uri, sodnik: Vinčić

Rudar se bojuje za obstanek, Aluminij pa za četrto mesto, ki še prinaša evropsko vozovnico. Rudarju kaže dobro, saj ima prednost treh točk pred Gorico, za nameček pa je ekipa pod taktirko trenerja Almirja Suljemanovića ujela dobro formo. Napadalca Škoflek (z desetimi goli najučinkovitejši igralec spomladanskega dela prvenstva) in Tučić sta učinkovita, slabši del pa je obramba. Aluminij je v troboju s Celjem in Muro za četrto mesto v najslabšem položaju, ker so predstave daleč od navdušujočih v jesenskem delu prvenstva.

Verjetni postavi – Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Bolha, Kobiljar, Trifković, Črnčič, Arap, Čosić, Škoflek, Tučić. Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Kontek, Koblar, Maloku, Vrbanec Muminović, Marinšek, Leko, Matjašič, Štor. Naš namig: 0.