Čeprav so košarkarji Golden Stata v polfinalu zahodne konference v ligi NBA ugnali Houston in v zmagah povedli s 3:2, je bilo vzdušje v njihovi slačilnici po tekmi turobno. Vzrok za to je poškodba verjetno najboljšega posameznika letošnje končnice Kevina Duranta, ki je dve minuti in enajst sekund pred koncem tretje četrtine zapustil parket in se ni več vrnil v igro. Golden State je pozneje sporočil, da gre za nategnjeno desno mečno mišico, resnost poškodbe pa bodo razkrili podrobnejši pregledi.

V vsakem primeru naj bi Kevin Durant izpustil šesto tekmo proti Houstonu, zaradi načina, na katerega se je 30-letnik poškodoval, pa smo mnogi sprva posumili, da si je strgal ahilovo tetivo. Po metu je namreč stekel v obrambo, a se nato obrnil, kot da bi ga nekdo brcnil v nogo, in v naslednjem trenutku začel šepati. »Smo razočarani. Seveda tudi veseli zaradi zmage, a poškodba Duranta je resnično neprijetna stvar. V končnici je prikazoval neverjetne predstave, verjetno najboljše v karieri. Ponosen sem na preostale igralce, da so kljub šoku izvlekli zmago,« je po tekmi povedal trener Golden Stata Steve Kerr ter nato razkril, da po vsej verjetnosti ne gre za poškodbo Ahilove tetive. »Ko sem prišel v slačilnico, sem si ogledal posnetek poškodbe. Durant se je obrnil, kot da bi ga nekdo brcnil v nogo, a za njim ni bilo nikogar. Take stvari sem že videl pri igralcih, ki so si strgali ahilovo tetivo. A zdravstveno osebje mi je zatrdilo, da gre 'le' za mečno mišico,« je dodal Kerr. Durant na enajstih tekmah v letošnji končnici povprečno dosega po 34,2 točke, 5,2 skoka in 4,9 asistence, odlično delo pa opravlja tudi v obrambi, kjer zaradi dolgih rok predstavlja neugodnega nasprotnika za zvezdnika Houstona Jamesa Hardna. Golden State, ki je na začetku končnice že izgubil DeMarcusa Cousinsa (strgana stegenska mišica), je sicer do zmage s 104:99 popeljal Klay Thompson, ki je tekmo končal pri 27 točkah.

Kot prvi je delo v drugem krogu končnice dokončal Milwaukee, ki je s 4:1 v zmagah izločil Boston. Kyrie Irving in soigralci so postali prvo moštvo v zgodovini lige NBA, ki je dobilo prvih pet tekem končnice (v prvem krogu so s 4:0 odpravili Indiano), nato pa klonilo na štirih zaporednih. Milwaukee tako dokazuje, da je v letošnji sezoni resen kandidat za naslov prvaka. Trener Mike Budenholzer se poleg napredovanja lahko veseli tudi povratka Malcolma Brogdona, ki zaradi poškodbe ni igral od 15. marca. Zelo zanimivo pa bo videti, kaj v prihodnosti čaka Boston, ki je lani brez poškodovanih Irvinga in Gordona Haywarda prišel do konferenčnega finala in izpadel šele po sedmi tekmi s Clevelandom. Ravno Irving, ki sam odloča o zadnjem letu pogodbe, naj bi se močno nagibal k temu, da zapusti Boston.

Poletni meseci pa bodo zelo zanimivi tudi pri Dallasu, ki želi okoli Luke Dončića zgraditi moštvo, ki se bo redno uvrščalo v končnico in se morda celo vmešalo v boj za naslov prvaka. Ena od tarč je košarkar LA Clippers Patrick Beverley, ki bo prost igralec. Ko mu je Dončić na družbenem omrežju twitter začel slediti, ga je Beverley v objavi omenil in zraven dodal tri pare oči ter s tem seveda povzročil, da ga mnogi že vidijo v dresu Dallasa.